"Toine van Hoof (FRS Holland): "trage afzet"

Kleuring en maatvoering Spaans citrus blijft achter

Tholen - De afzet van citrus verloopt in z'n totaliteit wat traag, vertelt Toine van Hoof van FRS Holland uit Venlo, het verkoopkantoor van de Spaanse citrusexporteur Frutas Romu. "Hier is niet één concrete aanleiding voor. Of het nou door het mooie weer komt, of doordat de Spaanse aanvoer nog niet zo los komt. Feit is wel dat de volumes achterblijven door het mooie weer in Spanje en dat het fruit onvoldoende kleurt. Maar dat komt straks wel goed als het wat kouder wordt. Gisteren was het voor eerst wat koeler in Spanje en dat stimuleert de kleuring."

"Anderzijds zijn deze overgangsweken traditioneel wat problematisch. Nu komt er niet zoveel overzees fruit meer binnen, maar er is voldoende op voorraad. Ook na 15 oktober is er nog Zimbabwaans citrus binnengekomen, omdat hier geen invoerrechten voor betaald moeten worden", vervolgt de importeur. "Voor de Spaanse mandarijnen ligt het prijsniveau rond de 10/11 euro en zijn de kleine maten een slagje goedkoper en is het prijsniveau van de goede maten iets vriendelijker. Voor de sinaasappelen in de netten wordt rond de 1,35/1,40 euro betaald per 2 kg, afhankelijk van de maatsortering."

Voor meer informatie:
FRS-Holland B.V.
Venrayseweg 114 a
5928 RH Venlo
T : +31 - 77 - 3999833
F : +31 - 77 - 3999830
info@frs-holland.nl
www.frs-holland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.