bestuursvoorzitter Piet Moerland stapt op

Rabobank schikt voor 774 miljoen in LIBOR-zaak

Rabobank schikt met verscheidene autoriteiten voor zo'n 774 miljoen euro in verband met 'ontoelaatbaar gedrag' omtrent de Libor-rente. Dertig medewerkers hebben volgens de DNB tussen 2006 en 2012 meegewerkt aan het manipuleren van deze rente. Dit kon gebeuren doordat de Rabobank de interne controle niet op orde had.

De schikking gaat ten koste van de nettowinst over 2013. De bank houdt echter vast aan de verwachting dat de winst dit jaar op peil kan worden gehouden.

Bestuursvoorzitter Piet Moerland stapt per direct op naar aanleiding van de situatie en ziet af van een vertrekregeling. Hij zou eigenlijk in 2014 met pensioen gaan. Zijn tijdelijke opvolger Rinus Minderhoud. Sipko Schat de eindverantwoordelijke voor Libor in de Raad van Bestuur van Rabobank, mag aanblijven.
Minister Jeroen Dijsselbloem van Financi├źn is snoeihard in zijn oordeel over de Rabobank. Volgens hem was er sprake van schaamteloze fraude en zijn de opgelegde boetes terecht. Hij liet dat dinsdag weten in een reactie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.