door kosten van overname DMF

Nettowinst Del Monte daalt met 5%

Del Monte Pacific rapporteerde vorige week vrijdag dat ze een nettowinst hebben behaald van 17,8 miljoen dollar over de eerste negen maanden van het jaar. Dit is een daling van 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Hierbij is wel rekening gehouden met eenmalige kosten van een overname van het VS bedrijf Del Monte Foods (DMF). Dit kostte het bedrijf ongeveer 1,7 miljoen dollar transactiekosten en daar kwamen ook nog bijkomende kosten van 1,2 miljoen dollar bij.

Zonder deze overnamekosten zou de nettowinst voor de eerste negen maanden van het jaar 20,7 miljoen dollar zijn geweest, een stijging van 11% in vergelijking met vorig jaar. Voor het derde kwartaal alleen was de nettowinst 8,9 miljoen of 7% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet groeide met 12% tot 335,4 miljoen dollar. Dit kwam door hogere volumes en meer verkoop. Het bedrijfsresultaat was een stuk lager en daalde met 58%. De brutowinst steeg van 74,1 miljoen naar 79,8 miljoen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.