Nationaal Voedingsdebat heeft primeur

Verkiezing Beste Groenterestaurant 2014 op 1 november

Tijdens het Nationaal Voedingsdebat op vrijdag 1 november wordt het Beste Groenterestaurant 2014 voor Nederland bekendgemaakt. Genomineerd voor de prijs zijn: Restaurant 'T Diekhuus, Restaurant Chique!, Restaurant Groenland en Restaurant de Kromme Watergang. Dutch Specials is partner van het Beste Groenterestaurant en is bij dit mooie evenement aanwezig.

Prijsuitreiking Beste Groenterestaurant
Het Beste Groenterestaurant is een initiatief van Frank Fol, de Groentekok. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar waarin de wedstrijd wordt georganiseerd. Er zijn in Nederland vier restaurants die kans maken op de titel: Restaurant 'T Diekhuus, Restaurant Chique!, Restaurant Groenland en Restaurant de Kromme Watergang. Naast Nederland zijn er in Wallonië – Luxemburg en Vlaanderen, ook restaurants genomineerd. Uiteindelijk wordt in elk van de drie regio's een restaurant benoemd tot Beste Groenterestaurant.

Filosofie

De verkiezing Beste Groenterestaurant stimuleert de bewustwording en het gebruik van groenten en fruit in restaurants en past in de campagne Denk Groenten! Denk Fruit! www.denkgroentendenkfruit.info. Groenten moeten meer en meer gezien worden als een hoofdbestanddeel van een gerecht en als gezonde basis voor een maaltijd. De verkiezing sluit goed aan bij de visie en strategie van Dutch Specials en is daarom trotse partner van de verkiezing.

Nationaal Voedingsdebat
De prijsuitreiking van het Beste Groenterestaurant zal als leuke afsluiter plaatsvinden tijdens het Nationaal Voedingsdebat wat op 1 november zal plaatsvinden. Wetenschappers en specialisten van tuinbouw, voeding, gezondheidszorg en publieke gezondheid gaan in gesprek met beleidsmakers en politici om wetenschap en kennis over gezonde voeding te verbreden. Plaats van handeling is het ABC Westland in Poeldijk.

Dutch Specials

Dutch Specials is het collectieve concept van onderscheidende groente- en fruitproducten. Elke teler heeft een bijzonder product en een bijzonder verhaal over de herkomst, de smaak en de groei. Dutch Specials zijn groenten en fruit waar de klant zich mee kan onderscheiden. De producten van Dutch Specials zijn onder andere verkrijgbaar bij Rungis Barendrecht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.