BOEM Patatkraam duikt op in de Vlaamse studentensteden

VLAM promoot aardappelen bij studenten

Met steun van de EU start VLAM een nieuwe aardappelcampagne in Vlaanderen. Met de slogan 'De aardappel, thuis in elke keuken' wordt de veelzijdigheid van de aardappel benadrukt, zowel wat kooktechniek als receptuur aangaat. De campagne zal drie jaar gevoerd worden. Elk jaar zal een andere doelgroep benaderd worden die weinig aardappelen eet.

In het eerste campagnejaar ligt de focus op studenten. Zij ervaren het schillen van aardappelen, de kooktijd ervan en het gebrek aan goede recepten als een rem. Het zijn onterechte hindernissen. Aardappelen bereiden hoeft helemaal niet lang te duren. Bovendien kan je aardappelen op heel veel manieren klaarmaken en laten ze zich prima combineren met heel diverse ingrediënten. Ideaal voor studenten (en voor iedereen eigenlijk), die op deze manier gemakkelijk de restjes die in de koelkast zijn blijven liggen kunnen gebruiken. De vezels en vitamines krijg je er gratis bovenop.Met dit in het achterhoofd, ontwikkelde VLAM een nieuwe bereidingswijze met aardappelen: de BOEM Patat. Makkelijk en snel te bereiden met oneindig veel mogelijkheden: Je wast de aardappel, snijdt hem op meerdere plaatsen in, laat hem bijna volledig garen in de oven of de microgolfoven, vult de insnijdingen met restjes groenten en kaas en laat nog even warmen in de (microgolf)oven.

Tv, patatkraam en online

Vanaf 29 oktober zal de aardappel 3 weken te zien zijn op één, Canvas, 2BE en Vier met de nieuwe spot. Daarin zien we een student in een gênante situatie. De clou van het verhaal is dat de student beter zelf zijn potje kookt, dan te riskeren dat hij op een ongelegen moment bezoek krijgt van zijn moeder met een zelfbereide maaltijd. De spot verwijst naar dé referentiewebsite voor aardappelrecepten, www.aardappel.be, waarop regelmatig nieuwe toepassingen met aardappelen verschijnen. De site telt meer dan 400 verrassende recepten.

De aardappel trekt ook letterlijk de straat op en wel in de drie Vlaamse studentensteden bij uitstek, nl. Antwerpen, Gent en Leuven. Op donderdagavond, dé uitgaansavond in studentenmilieus, zal een heus 'BOEM Patatkraam' post vatten op een centrale locatie. Passanten kunnen dan kennismaken met een lekkere BOEM Patat. Via sociale media, YouTube en een samenwerking met het studentenplatform Guido wordt de actie kenbaar gemaakt bij het doelpubliek.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.