op proeftuin Concept Pear Orchard

VK: Grote opbrengstverschillen Conference-peren met verschillende teeltmethoden

De oogst van Conference peren op de Concept Pear Orchard van East Malling Limited liet dit jaar voor het eerst grote variatie zien tussen verschillende teeltmethoden. In het vierde oogstjaar van de testboomgaard, waar vier verschillende teeltsystemen gehanteerd worden, werd 47 ton peren geproduceerd op slechts 1 hectare - een stijging van 79% ten opzichte van 2012.De opbrengst per hectare van East Malling is driemaal zo hoog dan de landelijke gemiddelde opbrengst van slechts 14 ton per hectare, dankzij de gehanteerde teeltsystemen, waaronder fertigatie en het snoeien van de wortels.

Het 'v-systeem' bracht het equivalent van 54,5 ton per hectare op. Dit is een stijging van 129% ten opzichte van 2012 en ligt aanzienlijk hoger dan de opbrengst van de conventionele Engelse methode, die 38,4 ton opbracht. De 'double head' en 'run through' methoden resulteerden respectievelijk in het equivalent van 51,2 ton en 46,4 ton per hectare.


Graham Caspell, commercieel manager (tweede van links)

Commercieel manager Graham Caspell zegt: "Het seizoen begon slecht, met een sterke maar late bloesem, maar we werden zeer blij verrast door het resultaat. Het belangrijkste voor telers uit het Verenigd Koninkrijk is dat we hebben laten zien dat één van de vier systemen die we in onze boomgaard gebruiken duidelijke betere resultaten oplevert dan de andere. De vergelijking laat zien dat het voordelig is om te investeren in intensieve perenteelt en de gehanteerde teeltechnieken over te nemen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.