Nieuwe Fairglobe producten bij Lidl Oostenrijk

Salzburg - Duurzaamheid vindt men erg belangrijk bij Lidl Oostenrijk. Men is hier dan ook blij Fairtrade gecertificeerde producten in het assortiment te hebben. De Fairtrade producten zijn onder het kwaliteitsmerk 'Fairglobe' in verschillende productgroepen te vinden. Het 'Fairglobe'-palet wordt continue uitgebreid. Sinds oktober zijn er bij het bedrijf met het hoofdkantoor in Salzburg ook Fairtrade chocolade en cashewnoten verkrijgbaar.
 
Fairtrade staat voor de eerlijke handel met ontwikkelingslanden. Dankzij de Fairtrade standaard produceren de leden van de gecertificeerde Fairtrade coöperaties en plantages onder sociaal aanvaardbare werkomstandigheden. Door het betalen van vaste Fairtrade minimumprijzen en Fairtrade premies voor sociale zaken, infrastructuur en ontwikkeling, kunnen zij hun toekomst zelf vorm geven en zijn zij duurzaam verzekerd van een inkomen. Onder het kwaliteitsmerk 'Fairglobe' worden levensmiddelen aangeboden, die gecertificeerd zijn met het onafhankelijke Fairtrade keurmerk. Met dit aanbod steunt Lidl Oostenrijk de eerlijke handel en duurzaam geproduceerde producten uit ontwikkelingslanden.
 
"Erkende keurmerken zorgen voor transparantie en helpen de consument bij de dagelijkse inkopen. Fairtrade garandeert een duurzame productie en eerlijke handel. Wij vinden het belangrijk dat de mensen in de herkomstlanden onder behoorlijke werkomstandigheden kunnen produceren. We zijn daarom blij met de partnersamenwerking met Fairtrade", benadrukt Alexander Deopito, directievoorzitter van Lidl Oostenrijk.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.