"Belangrijke trend in sector is verhoging kwaliteitseisen"

Flanders Best ziet consumptie diepvries-AGF stijgen in Amerika en Afrika

Tholen - Het familiebedrijf Flanders Best is sinds 1983 actief in de verwerking van diepvriesgroenten en fruit. Exportmanager Samuel Blommaert vertelt dat ze door hun strategische ligging in West-Vlaanderen dagverse groenten onmiddellijk van het veld verwerken. "We hebben een uitgebreid gamma van diepvriesgroenten en fruit en dit blijft zich ontwikkelen door in te spelen op de vraag van de klant. Het ruime gamma IQF-diepvriesgroenten wordt steeds aangepast aan de culinaire hedendaagse trends. Hierdoor groeit ons aanbod groenten en groentemixen met verfrissende en vernieuwende combinaties."Opkomende landen

Volgens Samuel is er in het bedrijf sprake van een constante groei. "Dit en onze behaalde kwaliteitslabels zijn de garantie voor topproducten. Negentig procent van onze productie wordt wereldwijd geëxporteerd." Samuel geeft aan dat de belangrijkste afzetmarkt Europa blijft. "Maar ook landen in Zuid en Noord Amerika komen opzetten. In Amerika en Afrika is een toenemende consumptie te zien van diepvriesgroenten en fruit. Ik verwacht voor de komende jaren dat vooral in de landen met economische groei de vraag naar diepvriesproducten ongetwijfeld zal stijgen."

"Een belangrijke trend in de sector is een verhoging van de kwaliteitsvereisten, wat zeker een positieve evolutie is. Door ons modern en geautomatiseerd machinepark slagen we erin de kwaliteit te garanderen", vervolgt Blommaert. "Daarnaast is de permanente kwaliteitscontrole heel belangrijk bij ons productieproces. Verschillende verpakkingslijnen zorgen voor een flexibel verpakkingsgewicht, zowel onder eigen merk als private label en dit voor retail, catering en industrieklanten."

Voor meer informatie:
Samuel Blommaert
Flanders Best nv
Peperstraat 16
B-8920 Langemark - Belgium
T 0032 57 489 770
F 0032 57 488 174
www.dejaeghere.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.