jaarlijkse rassenshow, 6-8 november in Emmeloord

Stet Holland zet rassen in het zonnetje

Stet Holland houdt week 45 haar jaarlijkse rassenshow van woensdag 6 t/m vrijdag 8 november in de loods aan de Transportweg 7a te Emmeloord. Vele relaties uit binnen- en buitenland zullen deze show bezoeken en de gelegenheid gebruiken om geïnformeerd te worden over de bekende rassen en de nieuwe rassen. Tevens is er de gelegenheid om de toekomstige rassen te beoordelen. Het afgelopen jaar zijn 6 rassen van Stet Holland opgenomen op de rassenlijst en hier wordt op de donderdag 7 november om 10.30 uur extra aandacht aan besteed.

Avanti
Kweker: Stet Holland
Kruising: Lady Felicia x Carrera
Avanti is een zeer vroege consumptie aardappel met een bijzonder lekker mondgevoel en met een opvallend goede structuur. Met kooktype A en zuiver van kleur is de Avanti geschikt als vers markt en voor de salade. In 2014 teelt Stet Holland van dit ras 4 ha pootgoed, voornamelijk voor afzet naar Italië.

Kastelli
Kweker: Dhr. H. Kannegieter
Kruising: Mondial x Felsina
De Kastelli is een grof groeiend midden vroeg rijpend consumptie ras voor de afzet in het Middellandse Zee gebied. De grof groeiende knollen hebben een helder gele schil en licht geel vlees. Met een droge stof gehalte van ruim 19% en een kooktype AB, zuiver van kleur, is dit ras breed af te zetten. Stet Holland teelt in 2014 ruim 10 ha pootgoed.

Melanto
Kweker: Dhr. W. Stomps
Kruising: Impala x POS 97-1
Melanto is een midden laat zeer grof groeiend ras voor de verse consumptie, met mogelijkheden in de baker markt. De zeer grove knollen hebben een gele schil en geel vlees met een vrij laag droge stof gehalte en kooktype A. Dit ras is geschikt voor het Middellandse Zee gebied en Stet Holland teelt in 2014 ongeveer 4 ha pootgoed.

Vitalia
Kweker: W.U.R. plantenveredeling
Kruising: Lady Christel x Rodeo
Vitalia is een vroeg rijpend ras met mooie, lange, ovale knollen met een bijzonder mooie huid. De helder gele knollen hebben licht geel vlees, een laag droge stof gehalte en een kooktype AB, zuiver van kleur. Dit ras geeft goede resultaten in de Champagne regio, in Spanje en in Zuid Italië. Stet Holland teelt in 2014 van de Vitalia 10 ha pootgoed.

Zelinda
Kweker: Dhr. P. van der Zee
Kruising: Marabel x SR 95-604-1
De Zelinda is een ras gekweekt voor de Duitse markt. Dit vrij vroege ras heeft een gelijkmatige sortering aan knollen met donker gele schil en donker geel vlees. Het kooktype is B, zuiver van kleur en met een zeer mooie presentatie op het bord. Stet Holland teelt in 2014 1 ha pootgoed en in Duitsland wordt al een 10 ha vermeerderd.

Zina Red
Kweker: Stet Holland
Kruising: Symfonia x Amorosa
De Zina Red is een midden vroeg, grof groeiend ras met donker rode knollen en geel vlees. Geschikt voor verse consumptie met een gemiddeld droge stof gehalte en een kooktype AB, zuiver van kleur. De grove donker rode knollen met een mooie presentatie geven dit ras een voorsprong in de landen rond de Middellandse Zee. Stet Holland teelt in 2014 bijna 4 Ha pootgoed.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.