alleen courgettes ontkomen aan prijsmalaise

Spanje: Groenteprijzen niet kostendekkend

Het groentenseizoen in het Spaanse Almeria heeft geen goede start gemaakt. Naast vrees voor de mogelijke uitbraak van het New Delhi virus, lijkt het erop dat de huidige prijsniveaus niet kostendekkend zijn. In week 41 (7 tot 13 oktober), waren de prijzen van producten als komkommers, aubergines en paprika al laag, maar ze daalden de week erop nog verder.

De komkommers zitten op ongeveer 0,20-0,28 euro per kilo, hetgeen verliesgevend is voor producenten. Wat ook het geval is voor aubergines, met prijzen die schommelen tussen 0,10 en 0,30 euro per kilo. De paprikaprijzen komen niet hoger dan 0,70 euro per kilo. Hetzelfde gebeurt met tomaten, waarvan de prijs niet eens 0,40 euro per kilo bereiken.

De enige groenten die nog niet in deze situatie zitten zijn courgettes, die een gestage prijsstijging kenden tijdens week 42, iets meer dan 0,70 euro per kilo. 


Bron: fhalmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.