in relatie tot water, duurzaamheid en productie

EfoodPrint organiseert eerste seminar over de ecologische voetafdruk

EfoodPrint organiseert het eerste seminar over de Huella Hídrica; de voetafdruk in relatie tot water, milieu en de agrarische sector. Deze educatieve activiteit is bedoeld voor academici, onderzoekers en het bedrijfsleven, zodat zij in staat zijn om de agrarische sector te kunnen uitleggen hoe zij de voetprint kunnen berekenen (Huella Hídrica, HH) en de ecologische voetprint van hun eigen activiteiten kunnen analyseren (Análisis de Ciclo de Vida, ACV). Zo kunnen zij meten welke aspecten binnen hun bedrijf binnen de milieunormen qua waterverbruik vallen, welke daar buiten vallen en met welke wijzigingen zij beter aan de normen kunnen voldoen. Eveneens worden voorbeelden en resultaten van verbetering in de sector getoond.

De volgende organisaties werken mee aan dit seminar:

Consell Català de la Producció Integrada, Departament d'Agricultura i Medi Ambient de Catalunya, Det Norske Veritas, Fundación Botín, Good Stuff International, INTA, IRTA, Lab-Ferrer, Water Footprint Network, WWF Adena España, Raimat.Het seminar wordt gehouden op 21 november in Barcelona in de vestiging van Barcelona Digital, c/ Llacuna 162 (Spanje).

Voor meer informatie:
www.efoodprint.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.