Gebruik van chilipepers voor neurowetenschappelijk onderzoek

Volgens een neurowetenschapslaboratorium van Texas A&M University kunnen jalepeño- en habanero-pepers inzicht bieden in neurologische processen die geassocieerd worden met pijn. Een team studenten onderzoekt, onder leiding van psychologieprofessor Mary Meagher, de manier waarop mensen pijn verwerken. Het heeft daarbij veel aandacht voor zowel de perceptie als fysiologische reacties van pijn. Om deze concepten beter te begrijpen, brengt het lab capsaïcine of chilipeperextract, aan op de onderarmen van deelnemers, om pijn te veroorzaken. Capsaïcine kan inzicht bieden in chronische pijnonderzoek zonder blijvend letsel of weefselbeschadiging te veroorzaken.

"Om de mechanismen te begrijpen die pijn beïnvloeden in gezonde en pathologische pijnsituaties, moeten we laboratoriumonderzoek uitvoeren", aldus Meagher. "De reden dat we het capsaïcinemodel gebruiken, is dat het een model is dat veel van de kenmerken en mechanismen nabootst die optreden wanneer iemand chronische of pathologische pijn heeft. Maar gelukkig is dit slecht voor de korte termijn."

Tweedejaars Brittany Phelps nam deel aan een van de capsaïcine-experimenten. "Ik was eerst erg zenuwachtig, maar het was echt niet zo erg. Ik voelde een tinteling, maar het was niet te pijnlijk."

Source: www.thebatt.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.