"We verkopen vanaf de stam"

't Hoogveld kijkt tevreden terug op appelseizoenTholen - De oogst voor fruitbedrijf 't Hoogveld is achter de rug en de pluk heeft zo'n twee maanden geduurd. Deze week hebben ze de laatste Granny Smith geplukt en nu is de grootste drukte voorbij. Eigenaren Kristien Van Essche en echtgenoot geven aan dat bij hun bedrijf de appel centraal staat en dat ze zeer te spreken zijn over het seizoen. "We telen verschillende rassen en de totale opbrengst dit seizoen lag hoger dan verwacht."Rechtstreeks aan de handel
Een deel van het fruit wordt via thuisverkoop verkocht en daarnaast levert 't Hoogveld rechtstreeks aan handelaren. Dit jaar had 't Hoogveld fors geïnvesteerd in het vroege ras Zari en de opbrengst was een stuk hoger dan vorig jaar. Met dit ras zijn Eddy en Kristien de enigen in Belgie met dit areaal, ongeveer 3,5 hectare. Het ras is een nakomeling van Elstar en Delbardestivale en werd geïntroduceerd in 2008. Met het slechte weer was het heel moeilijk om de Zari kwaliteitsvol te plukken. Een gevoelige ras. Toch is de oogst prima verlopen en hebben we goede prijzen ontvangen. Het zijn natuurlijk ook de eerste appelen op de markt, dat is meestal wel een primeur, ook op prijsgebied. De oogst van Jonagold verliep zeer goed en de producten waren niet al te dik. Van Gala verliep de eerste pluk positief, maar bij de tweede was het wat minder. Door het warme en vochtige weer weer waren de appelen heel snel rijp en konden ze moeilijker worden geplukt."Het fruit van 't Hoogveld wordt deels thuis afgezet en de rest wordt rechtstreeks verkocht aan de handel. "Onze producten worden vanaf de stam verkocht", vertelt Kristien. "De prijs wordt over het algemeen in het begin van het seizoen al besproken met handelaren. Dit kan later op het seizoen nog wel wat wijzigen, afhankelijk van de kwaliteit en marktsituaties, maar alles is wel verkocht."

Voor meer informatie:
Kristien Van Essche
Tel: 0032 477 235319
www.thoogveld.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.