Omzetdaling Metro

De Duitse retailer Metro heeft de eerste drie kwartalen van 2013 met een omzetdaling afgesloten. De moeilijke economische situatie in veel delen van Europa, de ongunstige wisselkoersschommelingen, maar ook de verkoop van de Oost-Europese winkels van levensmiddelketen Real hebben de omzet belast. Deze daalde van januari tot september met 2,2 procent naar 46,3 miljard euro, zo meldt de Duitse website derhandel.de.
 
Het concern, waartoe de Metro Cash & Carry groothandels, de Real-supermarkten, de elektronicadochter Media-Saturn en de warenhuisketen Galeria Kaufhof behoren, had de omzetdaling ook al voorspeld. De volledige bedrijfscijfers zal het bedrijf op 12 december presenteren. Metro wil het boekjaar, dat tot nu toe identiek was aan het kalenderjaar, voortaan in oktober starten. Daarmee valt de belangrijke kerstperiode dan voortaan in het eerste kwartaal.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.