10% stijging internationale bezoekers

Expoalimentaria Peru heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt

De vijfde editie van Expoalimentaria, de belangrijkste voedselbeurs van Latijns-Amerika, georganiseerd door de associatie voor Peruaanse exportbedrijven (ADEX), werd gehouden van 15 t/m 17 oktober in Lima (Peru). Bezoekers van de beurs kwamen van over de hele wereld. Het totaal aantal bezoekers dit jaar was meer dan 22.000 personen. Er waren 2.377 internationale bezoekers in vergelijking met de 2000 internationale bezoekers in 2012.De bezoekers kwamen onder andere uit Latijns-Amerika, maar ook de VS, Canada, Turkije, Nederland en Thailand waren sterk vertegenwoordigd. "Het is een gemengde beurs waar je landbouw- en visserijproducten kunt vinden. De kopers die aanwezig zijn op de beurs zijn normaal gesproken afkomstig uit Noord-Amerika en Europa. Echter dit jaar waren er veel ondernemers aanwezig vanuit Azië", zegt Eduardo Amorrortu, voorzitter van ADEX. Vanuit Nederland was er een beperkte deelname qua standhouders. Het Holland-paviljoen bestond uit de ambassade van Nederland, Machinehandel Lekkerkerker, AgriBusiness Legal Desk, Coatech, AgriDesk Andina en Seatrade Peru.Exposanten zijn positief over de beurs. Charles Beresford van National Produce legt uit dat Peru een erg belangrijke positie heeft als wereldwijde voedselleverancier. Dit is mede doordat Peru gecertificeerd is als niet-GMO-producerend land. Zo kunnen ze zuivere biologische landbouw handhaven en leveren aan de doelgroep die geen GMO-voedsel eet. "Meer dan 2500 kopers van over de hele wereld kwamen naar Expoalimentaria dit jaar. We hebben meer dan 80 containers verkocht van onze biologische en conventionele mango's. We hebben tientallen goede contacten gelegd. National Produce zal volgend jaar terugkeren als exposant, waarschijnlijk met een grotere stand dan dit jaar."

"Voor ons bedrijf Sobifruits SAC is het de derde keer dat we deelnemen aan deze beurs", zegt Gino Bernaola. "Wij zijn exporteurs van groenten en fruit en onze reden voor deelname aan de beurs is het onderhouden van het contact met onze klanten en producenten. Evenals het ontmoeten van potentiële klanten en leveranciers. Elk jaar weer ontstaan er nieuwe relaties met wie goede zaken gedaan worden met de verschillende producten die wij leveren."

Volgens een aantal gehouden enquêtes, is 89% van de exposanten van Expoalimentaria zeer tevreden of helemaal tevreden met de beurs. Daarbij heeft ook 91% aangegeven dat ze waarschijnlijk terugkeren de volgende editie (2014), wederom in Lima. Een verbeterpunt voor de organisatie is de timing van de beurs. Dit jaar viel Expoalimentaria tegelijkertijd met PMA (Amerika) en Fruit Attraction (Madrid), beide belangrijke beurzen voor de verssector.

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.