Guy Callebaut zet zich in voor certificatie industrie-telers

Tholen - In juni 2013 werd Guy Callebaut door GlobalGAP aangesteld als nieuwe voorzitter. Guy Callebaut heeft in België veel ervaring opgebouwd in de AGF-sector. Zo is hij vicevoorzitter van BelOrta, bestuurslid van het VBT en LAVA. Callebaut is vanaf 1980 ook hardfruitteler. Hij begon zijn carrière in de marketing bij verschillende reclamebureaus. Sinds 2012 is hij al actief binnen de Board van GlobalGAP. Naast het drukke bestaan als fruitteler maakt Guy zeker tijd voor GlobalGAP. "Momenteel is de pluk bijna voorbij en kan ik er weer meer tijd in investeren.""We zijn bezig met diverse zaken. Zo wil GlobalGAP zich de komende jaren verder toespitsen op het verwerven van het certificaat in on-stop: een enkele controlebeurt moet zowel het basis lastenboek als extra vereisten van enkele kopers behandelen. GlobalGAP wil haar certificatie heel bewust beperken tot de boerderijpoort. De controle en certificatie op wat nadien in de vermarkting gebeurt is het terrein van IFS en BRC. Het zijn onze natuurlijke partners om de ganse keten te tot aan de consument te waarborgen. Dit certificaat voldoet zowel aan de wettelijke eisen van de overheid als de veiligheids- en sociale eisen van de kopers."

Certificatie voor diepvries
"Naast de producenten van voedingswaren voor de verse markt willen we ook de leveranciers voor de verwerkers zoals diepvriesbedrijven en blikgroentenverwerkers gaan certificeren. Veel retailers vragen om een certificatie van groenten die voor industrie worden geleverd. Als laatste is het ons doel om te investeren op IT-gebied en informatie efficiënt te gebruiken, te verwerken en te verspreiden naar de juiste doelgroepen. Bij al deze punten is ons gezond boerenverstand de leidraad."

Voor meer informatie:
Guy Callebaut
GlobalGAP
c/o FoodPLUS GmbH
Spichernstrasse 55
50672 Cologne -Germany
www.globalgap.org

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.