Enkele bevindingen van Tesco:
- Van appels gaat gemiddeld 40% verloren. Van de verspilling aan appels gebeurt iets meer dan 25% bij de consumenten thuis.
- Ongeveer 25% van de druiven belandt bij het afval. De verspilling gebeurt vooral bij de consumenten thuis.
- Een vijfde deel van de bananen wordt verspild. Ongeveer 10% van de bananen, die consumenten kopen, komt bij het afval terecht.
Uit de cijfers die Tesco heeft verzameld, blijkt dat er in de eerste helft van 2013 voor 28.500 ton aan voedsel vanuit winkels en distributiecentra bij het afval is beland. In cijfers over 2011 gepubliceerd door de organisatie WRAP werd geschat dat de Britse voedingssector in 2011 voor 15 miljoen ton aan afval produceerde.
Tesco wil de voedselverspilling reduceren. Het bedrijf stopt met het vermelden van THT data op verse groenten en fruit, gaat kleinere verpakkingen aanbieden en de voorraden die de bakkerijen in de winkels aanhouden wordt teruggebracht. Het voorraadbeheer wordt geoptimaliseerd.