productpresentatie komt in open stands goed tot zijn recht

Fotoreportage PMA Fresh Summit, New Orleans

Tholen - Met dertien Nederlandse deelnemers telde de PMA Fresh Summit een grotere inzending dan de afgelopen jaren. Ger van Burik van het HBAG vertelde dat er met name meer toeleveranciers geïnteresseerd raken in beursdeelname. Zo zijn er voor de editie van volgend jaar achttien plekken geboekt. Ook in het aantal bezoekers beginnen de Nederlanders mee te tellen. Vorig jaar bezochten 101 Nederlanders de beurs en was Nederland daarmee het achtste land in de lijst van bezoekers. Dit jaar bleef de teller van de Nederlandse bezoekers bij de 114 steken.


Ger van Burik en Nancy Tucker

Ger vertelde dat het allerminst zeker is of het bedrijfschap na 31 december ophoudt te bestaan. "De overheid komt er ook steeds meer achter dat men geen adressenbestanden overhoudt als de product- en bedrijfschappen ophouden te bestaan. De verwachting is daarom dat het bedrijfschap nog een jaartje doorgaat."

De laatste keer dat de beurs in New Orleans werd gehouden, was in 2002. Veel deelnemers waren enthousiast over een bezoek aan de stad. "De bezoekersaantallen waren goed. Niet zo hoog als in Californië, maar dat is normaal", zei Nancy Tucker van de PMA. "De exposanten waren dan ook over het algemeen erg tevreden. Na een erg drukke zaterdag volgde een wat rustigere zondag. Het totale bezoekersaantal kwam uit op 18.000. Het aantal inkopers en exposanten was wel hoger dan andere jaren. Er waren inkopers uit China, Zuid-Afrika en Australië present.Persoonlijk vind ik het prettige op de PMA dat je niet te maken hebt met grote, dichte stands zoals in Berlijn, maar dat de presentatie van groenten en fruit echt speciaal staat. De beurs heeft een lengte van één mijl met allemaal displays, waarbij het product erg goed tot zijn recht komt. Zo stonden onder meer verpakkingen centraal. Vragen als 'hoe maak je het gemakvriendelijker voor klanten, hoe maak je de verpakking milieuvriendelijker en hoe stimuleer je kinderen tot meer AGF-consumptie' konden op de beursvloer worden beantwoord.

Volgend jaar vindt de PMA Fresh Summit Convention en Expo plaats van 17-19 oktober in Anaheim, Californië. www.freshsummit.com

Klik hier voor de fotoreportages van:
De Nederlandse en Belgische standhouders en bezoekers
De Nederlandse en Belgische receptie

Morgen volgt een fotoreportage van de noviteiten die ik op de beurs tegenkwam

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.