Azië en Latijns-Amerika grootste steigers

Carrefour maakt kwartaalcijfers bekend: + 3,4%

Carrefour, de op één na grootste retailer ter wereld, maakt haar derde kwartaalcijfers bekend. Het bedrijf sluit het kwartaal af met positieve cijfers. De verkopen daalden aanvankelijk met 1,3 procent tot 21,1 miljard dollar, maar stegen uiteindelijk met 3,4 procent (de verkoop van brandstoffen niet meegerekend). In vergelijking met 2012 liep de verkoop met 1,1 procent terug tot 62,1 miljard dollar, maar kwam toch 2,1 procent hoger uit (verkoopcijfers op onderliggende basis).

Vooral in Frankrijk noteert Carrefour goede cijfers. In Frankrijk ging de verkoop met 1,4 procent omhoog tot 10,2 miljard euro. De groei zat met name in de hypermarkten (+ 3,2 procent) en de Carrefour C-winkels (+ 5,3 procent). Internationaal gezien groeide de verkoop van de Carrefour Group met 3,8 procent. In Europa leverde Carrefour twee procent in, maar in Azië (+3,7 procent) en Latijns-Amerika (+ 11,7 procent) deed de retailer goede zaken. De winst voor Carrefour over 2013 werd door analisten geraamd op 2,19 miljard euro. CFO Pierre-Jean Sivignon noemt dat cijfer met de kwartaalcijfers in ogenschouw 'redelijk'. 


Bron: kamcity.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.