Lagere omzet cherrytomaten uit Pachino, Italie

Het is een moeilijk seizoen voor cherrytomaten, onder meer vanwegede hoge productiekosten en de kloof tussen de prijzen bij de teler en die bijde eindgebruiker. "Helaas, dit jaar was het weer niet positief,"zegt Salvatore Chiaramida, directeur van het Consorzio di tutela IGP Pomodorodi Pachino. "De productiekosten zijn gestegen, terwijl de omzet daalde. We kunnen weinig doen. We proberen om een ​​aantaloplossingen voor de producenten te vinden, maar het is een lang en moeilijkproces."

Daarnaast zijn er de gebruikelijke problemen: "Te veelmensen beschouwen 'Pachino' nog steeds als een synoniem in plaats van eentoponiem," zegt Salvatore. "Wat wij proberen te doen, ook tijdens de laatsteMacfrut, is om mensen het onderscheid te laten begrijpen tussen BGA Pachinotomaten en gewone tomaten."

"Macfrut is zeker interessant," zegt hij over devakbeurs. "Het is zeer goed georganiseerd en het zal de tand des tijdsdoorstaan. ​​Toch is er nog ruimte voor verbetering. Om te worden beschouwd alseen internationale vakbeurs, zoals Fruit Logistica of Fruit Attraction, moet ernog wel wat veranderen. Ze mogen wat mij betreft wel wat meer exposanten uitverschillende gebieden aantrekken en ik zou bijvoorbeeld een platformtoevoegen dat het hele jaar door actief is, zodat het niet allemaal afhangt vaneen paar dagen."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.