Italië Europees marktleider voor groene asperges

Luciano Trentini, manager bij de European relation for the Cso en voorzitter van Euroasper, promoot de Italiaanse asperge op de Europese markt.
Ondanks een geleidelijke afname van de wereldwijde productie (van 1,3 miljoen ton in 2000 tot iets meer dan 1 miljoen ton in 2010), gaat de productie in Amerika en Europa juist omhoog: in 2010 was Amerika goed voor ongeveer 45% van de wereldwijde oogst (29,4% in 2000), terwijl Europa 25,7% bijdroeg (tien jaar eerder was dat 19,3%). Italië is Europees marktleider in de teelt van groene asperges, terwijl concurrerende landen (vooral Duitsland en Spanje) voornamelijk witte asperges produceren. Asperges hebben een aanzienlijk potentieel op de binnenlandse markt. In het afgelopen decennium is de binnenlandse consumptie met 10% gestegen. 

Trentini (foto) pleit voor het verhogen van de aspergeproductie, vooral door het vinden van nieuwe soorten en het verbeteren van duurzame teelttechnieken. Ook dringt hij aan op meer samenwerking in de sector. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.