Italiaanse kiwi-oogst vertraagd

In heel Italië heeft de oogst van kiwi's de nodige vertraging opgelopen. Giampaolo Dal Pane, directeur van Summerfruit bevestigt dat de vertraging rond de 10-12 dagen zal liggen. "Het weer is van invloed geweest op het rijpingsproces," stelt hij, "en als we verder geen last hebben van vrieskou verwacht ik dat er eind oktober met de oogst zal worden begonnen."

Dal Pane verwacht niet dat de vertraging ernstige gevolgen zal hebben voor de campagne zelf. "De kwaliteit heeft er niet onder te lijden," belooft hij. "De laatste tijd is er juist veel te doen over grote partijen onrijpe kiwi's op de markt. Deze vertraging garandeert juist dat de producten die eind oktober op de markt komen van uitstekende kwaliteit zijn."

Massimo Ceradini van de Ceradini Group in Verona is wat voorzichtiger. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen zullen zijn," zegt hij. "Het weer blijft onvoorspelbaar en kan nog roet in het eten gooien. Of we deze maand nog kunnen gaan oogsten durf ik niet te beloven, maar ik denk wel dat we halverwege november zo'n beetje alles van het land hebben." 

Alessandro Pernigo van Frutta C2 en Daniela Lepidio van Agrilepidio Srl benadrukken eveneens dat het de komende tijd nog onzeker zal blijven hoe lang de oogst nog uitblijft. "De velden zijn nu nog ontoegankelijk," zegt Lepido.


Bron: Renata Cantamessa - FreshPlaza

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.