Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse kiwi's last van oneerlijke exploitanten

Net als in voorgaande jaren is er in Italië ook nu weer sprake van grote partijen beschadigde en kwalitatief slechte kiwi's. De vruchten komen uit verschillende Italiaanse streken en zijn doorgaans bestemd voor export naar landen als Spanje, Frankrijk en de VS. 

Volgens Pietro Fabbri van Ortofrutta Italia betreft het niet alleen beschadigde partijen, maar ook kiwi's die veel te vroeg geoogst zijn. "Artikel II van het interprofessioneel akkoord over de oogstfase is duidelijk. Een kiwi geproduceerd in Italië moet een zekere mate van rijpheid hebben, van ten minste 6,5 ° Brix en een minimale hardheid van 6,5 kg/cm2. Bij veel van de binnenkomende producten is dat zeker niet het geval."



Fabbri stelt dat er in de toekomst nog beter gecontroleerd gaat worden en dat oneerlijke exploitanten kunnen rekenen op forse boetes. 

Publicatiedatum: