Canada: 64% AGF-containers niet voldoende gereinigd

Nieuw onderzoek van de Universiteit van Guelph in Ontario heeft bevonden dat 64 procent van de containers die in Canada worden gebruikt voor het verschepen van groenten en fruit, niet goed genoeg zijn gereinigd om besmetting te voorkomen. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph testte herbruikbare plastic containers (RPC's) op vijf verpakkingsstations in Ontario en Quebec. Hij ontdekte dat hoewel er "een aanzienlijke variatie was in de hygi├źnische status van de RPC's bij verschillende telers", 64 procent van alle RPC's voor de sanitaire normentest zakte. Bovendien bevatte 56 procent van de trays meer aeroben dan verwacht op een gereinigd oppervlak.

Hoewel er geen indicatie was van een bedreiging van de voedingsveiligheid, zoals de aanwezigheid van pathogenen, adviseert Warriner het RPC-decontaminatieproces te herzien om de effectiviteit te verbeteren.
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Canadese Corrugated Containerboard Association (CCCA), nadat telers door retailers werden gevraagd om groenten en fruit in RPC's te vervoeren in plaats van in golfdozen en zij hun bezorgdheid begonnen te uiten over de voedingsveiligheid.

Source: foodsafetynews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.