Pijnpunten zijn genetische modificatie, landbouwsubsidie en milieu

Vrijhandelspact tussen EU en VS komt dichterbij

Al tijden wordt er gewerkt aan een vrije handelspact tussen de Verenigde Staten en de EU. De voltooiing komt nu steeds dichterbij. Het verdrag heeft een enorme impact op de handel tussen de twee werelddelen, maar straalt fook uit naar vele andere landen. In de overeenkomst zouden invoerrechten niet langer bestaan en wordt ook de dienstverlenende sector liberaler. Het pact tussen de VS en de EU zou er mogelijk ook toe kunnen leiden dat andere landen hun handelsregels herzien en meer vrije handel kunnen drijven met de VS, EU, maar ook met China, India, Turkije, Brazilië en Rusland.

Maar zover is het nog niet. Er liggen nog steeds uitdagingen op de weg. Met name over de landbouwsector en de subsidies die hier naartoe gaan is het laatste woord nog niet gezegd. Ook de thema's milieu en genetisch gemodificeerd voedsel liggen bij de EU gevoelig. Daarbij denken sommige Europeanen dat Amerikaanse multinationals privileges krijgen door de vrije handelsovereenkomst. 

 
Bron: gulfnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.