Aldi houdt Lidl in Duitsland op afstand

Discounter Aldi ligt volgens een bericht in het Duitse magazine Focus in Duitsland nog steeds voor op haar concurrent Lidl. De 3300 Duitse Lidl-filialen behaalden in boekjaar 2012/2013, dat eind februari werd afgesloten, een totale omzet van circa 18 miljard euro, zo meldt Focus. Dat is een stijging van twee procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Aldi Nord kwam in 2012 op 11,5 miljard euro, en zusterbedrijf Aldi Süd op circa 15 miljard euro, wat overeenkomt met een omzetstijging van zes procent. Bij elkaar behaalde Aldi dus een omzet van 26,5 miljard euro.
 
In twee jaar tijd is de winst van Aldi Süd, die in Duitsland momenteel zo'n 1800 filialen heeft, met 1,5 miljard euro gestegen en daarmee duidelijker hoger dan branche-experts geschat hadden. Bij zusterbedrijf Aldi Nord zal de omzet in haar 2440 Duitse filialen in 2013 duidelijk lager liggen dan in 2012, aangezien Aldi Nord momenteel zo'n drie miljard euro investeert in de modernisering van haar 5000 supermarkten in Europa.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.