Op eerste dag al kwalitatief goede bezoekers

Positieve sfeer op Fruit Attraction Madrid

Tholen - Op eerste dag van de Fruit Attraction in Madrid zat bij veel standhouders en bezoekers de stemming er al goed in. Op 16 oktober kwamen rond half 10 's morgens de eerste bezoekers binnen. Dit is het vijfde jaar dat de Fruit Attraction werd georganiseerd en het is tot nu toe de grootste editie ooit met 25% meer exposanten dan vorig jaar. De beurs vond plaats in paviljoenen 5, 7 en 9. De officiële opening vond plaats om 12:30 uur, waarbij de minister van Landbouw aanwezig was en door de Spanjaarden met enthousiasme welkom werd geheten.


De Spaanse landbouwminister (midden) verrichtte de officiële openingshandeling

Aantrekkelijk
Op de stands en in de wandelgangen werd gepraat over toenemende interesse in deze beurs. Op de eerste dag sprak ik met name Nederlanders en Belgen en een groot deel van deze mensen ziet de aantrekkelijkheid van Fruit Attraction letterlijk toenemen. Spanje wordt als markt ook steeds belangrijker. Het is momenteel net voor het Spaanse seizoen losbarst. Dus voor velen valt dat ook precies mooi en kunnen de contacten nog worden aangescherpt. Exporteurs zien het Spaanse seizoen positief tegemoet. Momenteel is het nog vrij warm in Spanje en ligt de productie hoog. De export van de eerste producten begint langzaamaan te komen en men verwacht dat het goed gaan beginnen als het wat kouder wordt in Europa.Enthousiast
Voor de tweede keer organiseerde de Holland Fresh Group een collectief paviljoen waarin vijf bedrijven aanwezig waren. Ook VLAM organiseerde een gezamenlijke stand met zes Belgische bedrijven. Toch kozen bedrijven uit deze twee landen er soms ook bewust voor om apart te gaan staan. Kris Charan van de Holland Fresh Group geeft aan dat de Nederlandse standhouders de eerste dag voor 12 uur al te spreken waren over de kwaliteit van de bezoekers. Ook Leen Leus van VLAM bevestigt dat Belgische exporteurs hun enthousiasme over de beurs tonen.Op woensdag 16 oktober waren er al vrij veel bezoekers aanwezig, terwijl het grootste deel vandaag nog wordt verwacht. Uit Nederland kwam een delegatie met zo'n 15 mensen van telersverenigingen die aanwezig waren voor de ICOP-conferentie en daarbij ook de beurs kwamen bezoeken. Tijdens de conferentie kon onder andere worden bijgepraat met andere EU-landen over hoe om te gaan met de GMO-subsidies. Ook marktbenadering was een van de topics van ICOP dit jaar.Seminar
De Nederlandse ambassadeur en Landbouwraad in Spanje organiseren een seminar tijdens Fruit Attraction Madrid: 'Seminar Exportstrategie derde landen en uitdagingen voor de tuinbouwproducten in globaliserende markt'. Dit seminar vindt plaats op vrijdag 18 oktober van 11.30 – 13.30 uur in zaal 'Innova Forum' Hall 5. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.