ook stijging bonen, watermeloenen, meloenen, komkommers

Marokkaanse tomatenproductie stijgt met bijna 40%

Marokko is haar productie aardig aan het verhogen ondanks het niet uitbreiden van het areaal. Dit is voornamelijk te danken aan een grote verbetering in de opbrengst per vierkante meter, vooral in het geval van tomaten, volgens gegevens uitgewerkt door Hortoinfo en verstrekt door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Marokko produceerde een totaal van 881.000 ton tomaten in 2001. Een cijfer dat in 2011 tot 1.217.905 was gestegen: een stijging van 38,24%. De opbrengst is gegaan van 4,89 kilo per vierkante meter in 2001 naar 7,11 in 2011. 

De volumes van bonen zijn spectaculair gestegen, namelijk met 164.55% van 45.590 ton in 2001 naar 120.612 in 2011. Er is ook een grote toename in de omvang van de productie van watermeloenen (+93%) en meloenen (69,55%). Komkommers zijn ook gegroeid, hoewel niet zo veel (41%), terwijl de paprika's het niet zo goed doen.

Hiermee is het Noord-Afrikaanse land uitgegroeid tot een van de belangrijkste concurrenten van Spanje. Spanje zet vraagtekens bij die ontwikkeling. Het land spreekt van valse concurrentie, vooral als de voorwaarden voor binnenkomst niet worden gerespecteerd en de sociale arbeidsomstandigheden van Marokkaanse producten niet verbeteren.


Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.