Stichting De Zilte hof maakt groentenkookboek

Stichting De Zilte hof brengt een kookboekje op de markt met 32 recepten van 2 sterrenkok Edwin Vinke van restaurant De Krommewatergang in Slijkplaat. De afgelopen periode werden wekelijks 2 recepten meegestuurd met de Ziltehoftas. Een tas met groente van Zeeuws Vlaamse bodem die wekelijks verspreidt werd onder abonnees van deze tas.

Het kookboekje zit verpakt in een bijpassend doosje en is ook uitermate geschikt om als relatiegeschenk te dienen. De boekjes zijn voor € 15,- te koop via www.ziltehoftas.nl

De Ziltehoftas is ontstaan uit een samenwerkingsverband die zichzelf tot doel stelt om intersectoraal samen te werken om zo de kracht van de gastromie die Zeeuws-Vlaanderen rijk is te koppelen met de kracht van de agrarische en de tuinbouwsector die Zeeuws-Vlaanderen rijk is. Dit in samenwerking met de re-integratie sector om zo breed maatschappelijk draagvlak te verkrijgen waarbij er innovaties ontstaan op het vlak van voedselproductie en gastronomie.We willen u allen verleiden om Zeeuws-Vlaanderen te proeven op zijn best!

De initiatiefnemers zijn:
Terra Scala
Telersvereniging van een groep Zeeuws-Vlaamse agrarische ondernemers en tuinders die zichzelf tot doel stelt om de keten van verse groenten en fruit te verkorten. Terra Scala gaat producten telen met meerwaarde om zo de marktpositie van haar leden te verbeteren. Daarnaast wil Terra Scala nieuwe producten in de markt zetten. Voorwaarde hierbij is om onderscheidend te zijn in de markt.Dethon
Arbeidsintegratiebedrijf die arbeid biedt aan mensen met een arbeidshandicap. Dethon is daarvoor steeds op zoek naar werk. Voor de doelgroep die aangewezen is op eenvoudig werk is het steeds lastiger om passend werk te vinden. Het verpakken en bewerken van AGF producten sluit hier perfect bij aan. Daarnaast hecht Dethon sterk aan samenwerking met het Zeeuws-Vlaams bedrijfsleven.De Kromme Watergang
Gastronomisch restaurant dat zich inzet om het 'Zeeuwse product' te beschermen en te behouden. Dit om de positie van de landbouw, visserij en andere ambachtelijke ondernemingen in de streek te kunnen versterken. We kunnen dit alleen bereiken door algehele samenwerking, waardoor we ons in de toekomst sterk kunnen profileren naar buiten toe.

Educatie

In de Proeftuin wordt volop geëxperimenteerd met het telen van bijzondere producten. Nieuwe gewassen zullen er worden getest in combinatie met de culinaire mogelijkheden. Schoolkinderen mogen in de toekomst in De Zilte Hof op een speelse manier kennismaken met de verschillende soorten gewassen. Jonge koks in opleiding begeleid door De Kromme Watergang mogen werken met het grote aantal unieke groenten en kruiden die op deze Zeeuwse Zilte klei zijn geteeld. In de studieclub van de Zilte Hof kunnen de leden kennis maken met de nieuwe volle grond groenten- en kruiden teelt, welke worden verzorgd door de telers adviescoöperatie TACO uit Roeselaere België.

Voor meer informatie: www.ziltehoftas.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.