
Stichting De Zilte hof maakt groentenkookboek
Het kookboekje zit verpakt in een bijpassend doosje en is ook uitermate geschikt om als relatiegeschenk te dienen. De boekjes zijn voor € 15,- te koop via www.ziltehoftas.nl
De Ziltehoftas is ontstaan uit een samenwerkingsverband die zichzelf tot doel stelt om intersectoraal samen te werken om zo de kracht van de gastromie die Zeeuws-Vlaanderen rijk is te koppelen met de kracht van de agrarische en de tuinbouwsector die Zeeuws-Vlaanderen rijk is. Dit in samenwerking met de re-integratie sector om zo breed maatschappelijk draagvlak te verkrijgen waarbij er innovaties ontstaan op het vlak van voedselproductie en gastronomie.
We willen u allen verleiden om Zeeuws-Vlaanderen te proeven op zijn best!
De initiatiefnemers zijn:
Terra Scala
Telersvereniging van een groep Zeeuws-Vlaamse agrarische ondernemers en tuinders die zichzelf tot doel stelt om de keten van verse groenten en fruit te verkorten. Terra Scala gaat producten telen met meerwaarde om zo de marktpositie van haar leden te verbeteren. Daarnaast wil Terra Scala nieuwe producten in de markt zetten. Voorwaarde hierbij is om onderscheidend te zijn in de markt.
Dethon
Arbeidsintegratiebedrijf die arbeid biedt aan mensen met een arbeidshandicap. Dethon is daarvoor steeds op zoek naar werk. Voor de doelgroep die aangewezen is op eenvoudig werk is het steeds lastiger om passend werk te vinden. Het verpakken en bewerken van AGF producten sluit hier perfect bij aan. Daarnaast hecht Dethon sterk aan samenwerking met het Zeeuws-Vlaams bedrijfsleven.
De Kromme Watergang
Gastronomisch restaurant dat zich inzet om het 'Zeeuwse product' te beschermen en te behouden. Dit om de positie van de landbouw, visserij en andere ambachtelijke ondernemingen in de streek te kunnen versterken. We kunnen dit alleen bereiken door algehele samenwerking, waardoor we ons in de toekomst sterk kunnen profileren naar buiten toe.
Educatie
In de Proeftuin wordt volop geëxperimenteerd met het telen van bijzondere producten. Nieuwe gewassen zullen er worden getest in combinatie met de culinaire mogelijkheden. Schoolkinderen mogen in de toekomst in De Zilte Hof op een speelse manier kennismaken met de verschillende soorten gewassen. Jonge koks in opleiding begeleid door De Kromme Watergang mogen werken met het grote aantal unieke groenten en kruiden die op deze Zeeuwse Zilte klei zijn geteeld. In de studieclub van de Zilte Hof kunnen de leden kennis maken met de nieuwe volle grond groenten- en kruiden teelt, welke worden verzorgd door de telers adviescoöperatie TACO uit Roeselaere België.
Voor meer informatie: www.ziltehoftas.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 "De MacGyver van de AGF-producten" wil het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2023-01-02 "Vega en vegan uitgelegd: Nederland in cijfers"
- 2022-12-22 McDonald's kampt met tekort aan sinaasappelsap
- 2022-12-22 Duitse Alfafood stevent nu af op omzet € 60 mln
- 2022-12-21 Tekort aan sla in VS kost Olive Garden 4 tot 5 miljoen dollar
- 2022-12-15 "Groenten zijn een geschenk in desserts"
- 2022-12-08 Gezondere en duurzamere voeding in zorg en horeca leidt tot meer tevredenheid
- 2022-12-08 Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over
- 2022-12-07 “We liften mee op de groei van de regio Eindhoven"
- 2022-12-07 Onzekerheid over continuïteit bedrijf in horeca toegenomen
- 2022-12-06 Compass Group benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director voor Nederland
- 2022-11-30 HelloFresh brengt nieuwe menucategorie 'Klimaatbewust' naar Nederland
- 2022-11-29 Subsidie toegekend voor haalbaarheidsonderzoek regionaal eten op bord in gezondheidszorg en scholen