Tomer Ezra (Mehadrin): verkoop dadels beter dan verwacht

Verbetering afzet rode grapefruit verwacht

Een overvloed aan rode grapefruit uit Zuid-Afrika veroorzaakte een overaanbod en laag prijsniveau op de Europese markt. Voor Israëlische telers resulteerde dit in een trage seizoensstart, maar directeur Tomer Ezra van de Nederlandse vestiging verwacht de komende tijd meer ruimte op de markt."Klanten zijn verplicht om eerst hun zomervoorraad weg te werken. Men kan niet op Israel overschakelen als er nog Zuid-Afrikaans product op de markt is. Maar ik verwacht dat we met twee weken de voorraad is weggewerkt en dat biedt potentie voor rode grapefruit uit Israel, ook al komt er ook rode grapefruit uit Turkije op de markt."

In tegenstelling tot de start van het rode grapefruitseizoen is het sweetie en rode pomeloseizoen goed verlopen. "Een goede verkoop met goede prijzen", concludeert Ezra. "Ook het avocadoseizoen is tot op heden goed verlopen. Tot december is Ettinger onze belangrijkste variëteit, waarna we overschakelen op andere groenschillige rassen en Hass-avocado's.

De volumes dadels vallen dit seizoen naar verwachting hoger uit dan het vorige. De Bari-dadels zijn inmiddels niet meer beschikbaar, maar Red Sea Medjool, Black Medjool en King Medjool zijn er in overvloed. Daarnaast zijn de Deglet Noor-dadels beschikbaar, die wat kleiner en droger zijn dan de Medjool-dadels. "De verkoop van alle variëteiten is tot nu toe stabiel geweest. We hebben meer verkocht dan we hadden verwacht. De prijzen liggen op een stabiel niveau, dus we zijn tot op heden tevreden en we hopen dat dit zo doorgaat."

Voor meer informatie:
Tomer Ezra
MTEX Holland B.V.
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
Email: tomer@mtex.nl
www.mehadrin.co.il

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.