UK Geen enorme appeloogst, maar waarschijnlijk wel een positief seizoen

Het Engelse appelseizoen is in volle gang bij Mansfields, een van de grootste fruittelers in het Verenigd Koninkrijk. Anthony Clark zegt dat het weer tijdens het groeiseizoen goed was met "de juiste hoeveelheden kou en warmte en niet te nat." Er was ook een goed contrast tussen dag- en nachttemperaturen, wat de appelen een mooie kleur heeft gegeven."

De oogst begon 2-3 weken later wegens het koude voorjaar, maar volgens Anthony is de omvang goed. Hij kijkt uit naar een positief seizoen. "We zijn klaar met de oogst van de appelsoorten Bramley, Worcester en Early Windsor en zijn nu bezig met Gala, Cox en Spartan. De rassen Empire en Jazz gaan de komende weken van start." Het is nog te vroeg om het totale volume van dit jaar te voorspellen, "maar het zal veel meer zijn dan die van vorig jaar, die ongewoon laag was."

Mansfields heeft geïnvesteerd in een NIR-spectometer om de interne kwaliteit van het fruit te meten en in GPS-bodemmapping, wat helpt om de boomgaarden zeer gericht, effectiever en milieuvriendelijker te bemesten. De boomgaarden worden ook op zeer efficiënte manier geïrrigeerd: doordat er water in een reservoir wordt verzameld, heeft het bedrijf de hoeveelheid leidingwatergebruik met 80% verminderd.Voor meer informatie:
Anthony Clark
F.W. Mansfield & Son
Tel: +44 1227 731441
Mob: +44 7500 863790
E-mail: clarka@mansfields.net
www.mansfields.net

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.