Spanje: Asturian Berries blijft groeien

Hoewel het blauwe bessenseizoen in Asturias (Spanje) goed is geweest en de volumes zijn gestegen, heeft het moeilijkheden gehad door de constante regenval. "Het eerste semester van 2013 was het regenachtigste ooit. Er viel meer dan 1000 liter per m². Dat had een negatieve invloed op de bestuiving van de late soorten en veroorzaakte een aanbodconcentratie in het midden van het seizoen", vertelt Juan Carlos Miranda, manager van Asturian Berries.

Vanwege de weersomstandigheden in de regio heeft het bedrijf vergeleken met Europese concurrenten een brede verkoopperiode. Hierdoor kon het areaal in slechts vijf jaar toenemen van twee tot 95 hectare. Vandaag de dag maakt het bedrijf een jaarlijkse groei van 35% door.

Asturian Berries exploiteert in totaal 120 hectare, verspreid over kleine producenten in Asturias en Galicië, waar ze vooral blauwe bessen van het noordelijke type 'highbush' telen, die vergeleken met Huelva's 'zuidelijke highbush' veel koude uren vereisen. Deze blauwe bessen zijn een perfecte aanvulling op Huelva's productie, aangezien de laatsten worden geoogst tussen maart en juni, terwijl die van Asturia van juni tot oktober lopen. "Het grootste voordeel ten opzichte van onze grootste concurrenten in Europa is dat we de oogst vroeger kunnen beginnen en veel later kunnen stoppen."Asturian Berries verkoopt het fruit als onderdeel van de Hortifrut-groep via Euroberry en het werkt als coöperatie voor kleine producenten voor de distributie en commercialisering van hun producten. Naast blauwe bessen cultiveert Asturian Berries ook rode bessen, frambozen en aardbeien.

Voor meer informatie:
Juan Carlos Miranda
Asturian Berries, S.L.
T: +34 985307131
M:+34 647533700
correo@asturianberries.es
www.asturianberries.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.