GlobalGAPcertificaat + GRASP-module: transparantie voor goed ondernemerschap

NAK AGRO ziet de belangstelling voor de aanvullende 'GRASP'- module sterk groeien. De GRASP-module is een module bovenop de GLOBALG.A.P. certificatie waarin goede arbeidsomstandigheden voor personeel gewaarborgd worden.

Consumenten verwachten dat de grootst mogelijke zorg wordt besteed aan de teelt en verwerking van de groenten en maaltijden die op hun bord komen. Supermarktorganisaties vertalen deze verwachtingen naar inkoopeisen voor de telers, afzetorganisaties en industriële verwerkers. Zij zijn op zoek naar veilige en hoogwaardige producten van betrouwbare leveranciers. Inkopers van supermarktorganisaties vragen daarom van Nederlandse telers van groenten en fruit het Voedselveiligheidscertificaat en het GLOBALG.A.P. certificaat voor veilige producten. NAKAGRO ziet het GLOBALG.A.P. certificaat steeds belangrijker worden. Het CBL, de brancheorganisatie van de supermarkten, stelt dat de GLOBALG.A.P. certificering de basis moet zijn voor alle bedrijven in de agrarische sector.

Naast de kwaliteit van het product, ziet NAK AGRO dat steeds vaker dat de manier waarop het product geteeld, geoogst en behandeld wordt ook erg belangrijk is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de lokale productie, het beperkte gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, bevordering van de biodiversiteit en minder energieverbruik. Dit zijn allemaal elementen van 'duurzaam ondernemen'. Een ander element van dit duurzaam ondernemen is het creëren van verantwoorde arbeidsomstandigheden voor (buitenlandse) arbeiders bij de oogst en behandeling van het product. De waarborg voor dit laatste is de GRASP-module.

Volgens NAK AGRO wordt de 'GRASP'-module steeds meer verplicht gesteld, zowel internationaal als in Nederland.


Bron: NAK AGRO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.