Edeka verkoopt nu ook B-kwaliteit agf

D├╝sseldorf - Niet alleen maar mooie A-waren, maar ook alles zoals de natuur het gemaakt heeft: Rewe en Edeka proberen om groenten en fruit met schoonheidsfoutjes te verkopen. Rewe ondervindt in Oostenrijk goede ervaringen met lagere prijzen en Edeka start in Duitsland de pilottest 'Keiner ist perfekt' (niemand is perfect).
 
Handelsconcern Rewe verkoopt in haar supermarkten in Oostenrijk voor het eerst ook groenten en fruit met schoonheidsfoutjes. Sinds enkele dagen zijn er in de winkels appelen, wortelen en aardappelen met een 'afwijkend' uiterlijk tegen voordeligere prijzen verkrijgbaar. "De reacties van de klanten zijn zeer positief", zei een woordvoerster van Rewe tegen de Duitse krant 'Handelsblatt'. In Duitsland loopt tegelijkertijd onder het motto 'niemand is perfect' ook een vier weken durende pilottest bij Edeka-supermarkten.
 
Rewe International bestaat in Oostenrijk uit de supermarktketens Billa, Merkur en ADEG. Zij bieden sinds 2 oktober allen het 'niet-conforme' groente en fruit aan onder het eigen merk 'Wunderlinge'.
 
Het gaat hierbij volgens het bedrijf om groenten en fruit die tot nu toe vanwege optische gebreken niet verkocht werden, hoewel ze kwalitatief onberispelijk zijn en goed smaken. Rewe begint nu met appelen, wortelen en aardappelen uit Oostenrijk, maar het aanbod zal per seizoen wisselen. Een "concrete maatregel tegen de wegwerpcultuur".

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.