Zomerseizoen van paprika uit Murcia succesvol

Volgens de paprikaveilingen in Murcia was het zomerseizoen dat in april begon en nu op z'n einde loopt, een groot succes. "Dit is een van de beste seizoenen van de twintig die ik me kan herinneren, qua volume, kwaliteit en prijzen", zei José María Madrid, die werkt op de Mercagrisa-veiling in Murcia.Dit jaar werd zowel de paprikasoort Clovi als de California tussen de 40 en 50% meer verhandeld dan in het seizoen van 2012. De gele California, de meest gevraagde en gewaardeerde paprikasoort (vooral in de Oost-Europese landen), bereikte prijzen van boven de €2,40/2,50 per kilo, terwijl de groene en rode California de €2,00 per kilo meerdere malen overtroffen. Er was sprake van een toename in de vraag van de oostelijke landen en Rusland, die dit jaar ook om meer kwaliteit vroegen. De Lamuyo of rode en groene Clovi werden verhandeld boven de €1,30 en €1,40 per kilo, voornamelijk op de nationale markt en in Italië en Frankrijk.
 
Er worden ook al kleine hoeveelheden artisjokken verhandeld, maar producenten wachten op lagere temperaturen om de kwaliteit en het volume te bereiken die nodig zijn om het winterseizoen te starten.

Mercagrisa zal van 16 tot 18 oktober Fruit Attraction 2013 bijwonen in Madrid. Het bedrijf is te vinden bij stand 7EO3.

Voor meer informatie:
MERCAGRISA S.A.
Ctra. Sucina-Paraje los Arocas
San Javier 30730 MURCIA (ESPAÑA)
Tel. 968 334 141 / 968 33
info@mercagrisa.com
www.mercagrisa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.