Lidl Zwitserland bouwt nieuwe DC's

Discounter Lidl groeit in Zwitserland. Al meer dan 90 filialen moeten hier van levensmiddelen worden voorzien. Het bedrijf gaat nu dan ook investeren in de logistiekprocessen. Daarvoor telt de discounter 100 miljoen Zwitserse frank neer (81,2 miljoen euro).
 
De investering verdeelt zich over twee vestigingen. Terwijl er momenteel zo'n 20 miljoen Zwitserse frank in het bestaande distributiecentrum in Weinfelden geïnvesteerd wordt, is men tegelijkertijd druk bezig met de voorbereiding van de bouw van een tweede distributiecentrum. In de komende weken zal de bouw van dit distributiecentrum in Sévaz van start gaan, zo deelde Lidl in een persbericht mee.
 
Het distributiecentrum in Sévaz zal 37.000 m² groot worden en de bouw zal naar verwachting in het voorjaar van 2015 klaar zijn. Dankzij de komst van het nieuwe distributiecentrum zullen er op de middellange termijn 400-500 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.