Aanpassing structureel toezicht teeltbedrijven 1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 wijzigt de indelingssystematiek voor teeltbedrijven in het structureel toezicht. Uitgangspunt is niet langer of er rechtstreekse verladingen vanaf het teeltbedrijf plaatsvinden maar hoe de controle op de productkwaliteit bij het teeltbedrijf is geborgd. Wanneer een teeltbedrijf onder het kwaliteitscontrolesysteem van een RIK-deelnemer valt, krijgt het teeltbedrijf geen controlebezoeken van het KCB voor structureel toezicht. Het kwaliteitscontrolesysteem van de RIK-deelnemer moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. Meer informatie over de wijzigingen vindt u hier.

Een uitgebreide beschrijving van de indelingssystematiek structureel toezicht die vanaf 1 januari 2014 geldt, vindt u hier.

Het KCB houdt toezicht op de EU handelsnormen voor verse groenten en fruit bij import, export en op de interne markt. De controles worden uitgevoerd bij alle marktdeelnemers van verse groenten en fruit, zoals handelsbedrijven, sorteer- en pakstations, logistieke dienstverleners en teeltbedrijven van specifiek genormeerde producten. Op basis van risicofactoren, die beschreven zijn in de " Systematiek Structureel Toezicht", worden alle G&F locaties ingedeeld in een bepaalde risicocategorie. De risicocategorie bepaalt de bezoekfrequentie en het jaartarief voor de controlebezoeken door het KCB.

Bron: KCB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.