Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse citrustelers gaan voor grotere productiviteit

In een aantal droge seizoenen op rij moesten Marokkaanse citrustelers het doen met minder water. Als gevolg wendden ze zich steeds vaker tot onderzoeken om een grotere productiviteit met minder middelen te bereiken. "Door de vele opeenvolgende droge jaren is irrigatiewater schaars geworden", zei Fatiha Charrat, verkoop- en marketingdirecteur voor Delassus. Ze schatte dat de regenval minder dan 400 millimeter per jaar is geweest in de meeste citrusteeltgebieden. Dus de behoefte aan manieren om om te gaan met minder water is steeds belangrijker geworden. Maar dat is niet het enige gebied waarop het onderzoek is gericht.



"De situatie heeft ertoe geleid dat lopende onderzoeksprojecten zich richten op aspecten die gerelateerd zijn aan de watereconomie", zei Charrat. "Ze onderzoeken ook variƫteit- en onderstamverbetering, productie en productiviteit, plaagbestrijding, na-de-oogstmanagement en opslag voor optimale kwaliteit." Terwijl er wordt gekeken naar het stimuleren van de productiviteit met minder watergebruik, moet de kwaliteit van het fruit ook worden gehandhaafd. De helft van alle citrus die in Marokko wordt geteeld, wordt verscheept naar de Europese Unie, Canada en Rusland en dus zijn de kwaliteit en het uiterlijk ook van groot belang voor een goede exportverkoop.

"Consumenten houden van fruit dat gemakkelijk te pellen is, met een uitstekende kwaliteit, goede kleur, smaak en gepaste grootte. Bovendien mag het fruit geen vlekjes of deukjes en chemische residuen bevatten", zei Charrat. "Onderzoek dat werd uitgevoerd in verschillende onderzoeksinstituten en laboratoria is gericht op het voldoen aan deze behoeften." Charrat ziet de productie al verbeteren en de clementine, de vrucht met het grootste exportaantal, zal dit seizoen naar verwachting met 15.000 containers bijdragen aan de export.

"De oogst van dit seizoen laat positieve cijfers zien", besloot Charrat. "De kwaliteit en hoeveelheid zien er goed uit en grote nieuwe teeltbedrijven produceren dit seizoen hun eerste clementines."

Voor meer informatie:
Fatiha Charrat
Delassus Group
Tel: +212 665 186 868
E-mail: fatiha@delassus.com
www.delassus.com
Publicatiedatum: