



Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- "Nooit vertoonde meloenenprijzen in deze tijd van het jaar"
- Uit de oude doos: "Die eerste jaren heb ik het erg zwaar gehad"
- Geen gele paprika's bij Tesco door leveringsproblemen
- "Om- en verpakwerkzaamheden vanuit vijf locaties in Zuid-Holland"
- "Door overstromingen Nieuw-Zeeland beschikbaarheid uien problematisch"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
meer dan 12.000 horecaprofessionals en gastronomen
59e BBB en eerste Folie Culinaire succesvol afgesloten
De standhouders op de BBB hebben een succesvolle beurs gedraaid, mede vanwege de hoge kwaliteit van het bezoek in combinatie met het aantal. De bezoekers waren erg te spreken over het aangescherpte beursconcept, de uitstraling, het deelnemersaanbod, de sfeer op de beursvloer en het randprogramma. De keuze voor het najaar in combinatie met het vernieuwde concept is goed aangeslagen. De jubileumeditie van de BBB vindt weer in het najaar plaats, van 6 t/m 8 oktober 2014. Dan viert de oudste Horecavakbeurs van Nederland en zelfs de Benelux, haar 60e jubileum.
Erik Stroink, Productmanager: "Dat we nu al mogen gaan kijken naar het verfijnen van het concept en het verbeteren van details is voor een beursmanager een droom. Er staat een stevig fundament voor een geweldige jubileum BBB waar de hele regio van zal profiteren. De Folie Culinaire heeft een prachtige start mogen maken en we kregen goede reacties van de exposanten, de sterrenkoks en de vakbezoekers. De tweede editie zal verder ingaan op de meest succesvolle aspecten zoals de kookdemonstraties in combinatie met het kwalitatief hoogstaande aanbod op de beursvloer".
Folie Culinaire stond bol van internationale sterrenchefs uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Duitsland. De maandag begon met een presentatie van Vet Lekker, waarin een lans werd gebroken voor verantwoord vet eten. De dagen daaropvolgende demonstreerden sterrenkoks waaronder Thomas Bühner***, Emmanuel Renaut***, Jean-François Piège**, Sang-Hoon Degeimbre** en Vincent Arnould* in de demokeuken van Saisonnier Culinair hun exclusieve kooktechnieken. Nooit eerder kwamen er in het MECC zoveel internationale sterrenchefs samen.
Mede-initiatiefnemer Norbert Koreman, uitgever van het vakblad Culinair Saisonnier, is verheugd met deze succesvolle eerste editie van Folie Culinaire: "We wisten dat het evenement dit jaar de potentie had om groots uit te pakken maar dit resultaat overtreft toch wel onze verwachtingen. Er is zeer nauwkeurig uitgenodigd en veel (top)gastronomen uit heel Europa hebben de moeite genomen om Folie Culinaire daadwerkelijk te bezoeken. Het topchefs programma werkt daar natuurlijk erg aan bij maar ook het kwalitatieve beursaanbod heeft veel culinaire professionals tot een bezoek aangezet". Volgend jaar staat de tweede editie van Folie Culinaire op de kalender van 6 t/m 8 oktober, weer gelijktijdig met de BBB. Het is een krachtige formule gebleken waarbij de beurzen elkaar aanvulden en versterkten.
Erik Panis, hoofd Exhibitions van het MECC, is ook blij met het resultaat van beide vakbeurzen: "Het waren spannende veranderingen die we met zijn allen zijn aangegaan. Heilig geloof in de beursconcepten, hard werken, ijzersterke samenwerkingsverbanden en heel veel goodwill hebben mogen leiden tot deze geweldige uitkomst. Maastricht en het MECC kunnen gewoonweg niet zonder een BBB, zeker niet nu deze is verrijkt met een Folie Culinaire. De prettige samenwerking met Chateau Maestricht, de VVV, Maastricht Culinair, Les Tables en de Brandslang heeft geleid tot een fantastisch avondprogramma waar bezoekers en deelnemers zeer over te spreken waren. Om 's avonds de stad in het teken van deze beurzen te zien staan met veel extra bezoekers doet iedereen goed.".
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2023-01-03 "De MacGyver van de AGF-producten" wil het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan
- 2023-01-02 "Vega en vegan uitgelegd: Nederland in cijfers"
- 2022-12-22 Duitse Alfafood stevent nu af op omzet € 60 mln
- 2022-12-22 McDonald's kampt met tekort aan sinaasappelsap
- 2022-12-21 Tekort aan sla in VS kost Olive Garden 4 tot 5 miljoen dollar
- 2022-12-15 "Groenten zijn een geschenk in desserts"
- 2022-12-08 Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over
- 2022-12-08 Gezondere en duurzamere voeding in zorg en horeca leidt tot meer tevredenheid
- 2022-12-07 Onzekerheid over continuïteit bedrijf in horeca toegenomen
- 2022-12-07 “We liften mee op de groei van de regio Eindhoven"
- 2022-12-06 Compass Group benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director voor Nederland
- 2022-11-30 HelloFresh brengt nieuwe menucategorie 'Klimaatbewust' naar Nederland