Russische frietjes bij McDonald´s

Het Nederlandse bedrijf Farm Frites gaat aardappels betrekken van Russische grond. Het bedrijf Zeljonaja Dolina uit de oblast Tambov wordt één van de leveranciers voor de nieuwe aardappelfabriek die Farm Frites samen met de Russische partner Belaja Datsja zal bouwen in de nabijgelegen regio Lipetsk. De fabriek, die eind 2014 gereed moet zijn, kost ongeveer 80 miljoen euro en zal jaarlijks 100.000 ton aardappels kunnen verwerken.
 

McDonald´s

Zeljonaja Dolina heeft enkele aardappelsoorten van Farm Frites uitgeprobeerd en is tevreden. Het Russische bedrijf hoopt nu permanente leverancier te worden, maar met Farm Frites zijn nog geen afspraken gemaakt over de hoeveelheid en de prijs. Farm Frites streeft naar twintig à dertig leveranciers per fabriek om risico's te beperken. Zeljonaja Dolina kan in 2013 65.000 ton aardappelen leveren en in het volgende jaar ongeveer 100.000 ton. Door levering aan Farm Frites kan Zeljonaja Dolina indirect leverancier van McDonalds worden, die ook afnemer is van de producten van Farm Frites.
 

Aardappelverwerker

Farm Frites startte in 1971 en is nu één van de drie grootste aardappelverwerkers in Europa. In samenwerking met het Amerikaanse agrarische bedrijf Simplot bezit het een kwart van de wereldmarkt. In totaal verwerkt Farm Frites jaarlijks meer dan 1,3 miljoen ton aardappelen.


Bron: Rusproject

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.