zaterdag 26 oktober 2013, Kasteelboerderij

Veiling “Koninklijke Appels” in het Openluchtmuseum

In 2012 werden maar liefst 50 enorme appels door verschillende kunstenaars beschilderd in het thema: "Het Koninklijk Huis". Op zaterdag 26 oktober om 15.30 uur worden de appels geveild voor het Prinses Margrietfonds. Voorafgaand aan de veiling kunnen museumbezoekers bovendien hun 'Koninklijke voorwerp' laten beoordelen en taxeren.

In oktober, de Maand van de Geschiedenis - met als thema 'Vorst en Volk' -worden de Koninklijke Appels tentoongesteld in het museumpark van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

De kunstenaars lieten zich inspireren door o.a. Koninklijke familieportretten door de jaren heen. De appels verbeelden paleizen en landschappen, maar ook belangstellingen persoonlijkheid van onze Koninklijke familie. De appels vormen een prachtige tentoonstelling van geschiedenis en toekomst van ons vorstenhuis.

De collectie Koninklijke Appels is vervaardigd op initiatief van Adri van Ee van De Beeldentuin te Garderen. De indrukwekkende appels hebben een doorsnee van maar liefst een meter.Bied mee!
Op zaterdag 26 oktober a.s. om 15.30 uur worden de Koninklijke Appels geveild in de kasteelboerderij in het Openluchtmuseum. Het resultaat* van deze veiling komt ten goede aan het Prinses Margrietfonds van het Nederlandse Rode Kruis.

Het Openluchtmuseum nodigt particulieren, verzamelaars, kunstliefhebbers en bedrijven, die ons Koninklijk Huis en het Prinses Margrietfonds een warm hart toedragen van harte uit om bij de veiling aanwezig te zijn en mee te bieden op de Koninklijke Appel(s) van hun keuze.

Het Britse veilinghuis Bonhams 1973 (kantoor Amsterdam), veilingmeester Frederik Baerveldt en notaris Karen Verkerk (Dirkzwager Advocaten en Notarissen) werken belangeloos mee aan de veiling.

Voor informatie en de catalogus kijkt u op www.openluchtmuseum.nl/appels.
*De kunstenaars ontvangen per verkochte appel €500. Daarnaast wordt per verkochte appel € 100 gereserveerd voor materiaal- en andere kosten. Alle meeropbrengsten komen ten goede aan het Prinses Margrietfonds!

Taxatie Koninklijke voorwerpen
Voorafgaand aan de veiling – van 10.00 tot 15.00 uur kunnen museumbezoekers hun Koninklijke voorwerp laten beoordelen en taxeren. Bent u in bezit van (gebruiks)voorwerpen met een vorstelijke afbeelding of werkte uw grootvader bijvoorbeeld in de hofhouding van Koningin Wilhelmina en hebt u nog Koninklijke kerstgeschenken?
Op zaterdag 26 oktober, tussen 10.00 en 15.00 uur, kunt u uw voorwerp in het Openluchtmuseum laten beoordelen door de conservatoren van het museum. Taxateurs van Bonhams, Baerveldt en Derksen Veilingbedrijf geven een indicatie van de waarde.
Elke bezoeker mag één voorwerp aanbieden ter beoordeling/taxatie.

Informatie
Dagelijks geopend t/m 27 oktober 2013 van 10.00 tot 17.00 uur. De Winter in het Openluchtmuseum is van 30 nov. 2013 t/m 12 jan. 2014.
Entree: € 15,30 (13+), € 10,75 (4 t/m 12 jr.), Kinderen 0 t/m 3 jr., museumkaarthouders & vrienden v.h. Openluchtmuseum hebben vrij entree.

Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89, Arnhem
026 357 61 11
info@openluchtmuseum.nl
www.openluchtmuseum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.