"Zuid-Afrikaanse en Spaanse citrusseizoenen sluiten op elkaar aan"

Het citrusimportseizoen 2013 is zo goed als voorbij voor het bedrijf Frutas Niqui Madrimport. Citroenen en grapefruits worden niet langer geïmporteerd en het perssinaasappelseizoen loopt volgende week op z'n eind. Het Spaanse bedrijf is uitsluitend toegewijd aan de import van fruit en verzendt zo'n 22.000 ton per jaar. Het is gespecialiseerd in appelen, zowel uit Europa als het zuidelijk halfrond en in citrus van Argentinië, Brazilië, Uruguay en Zuid-Afrika.


Miguel Ángel Jiménez, commercieel directeur van Frutas Niqui Madrimport

"Het seizoen werd gekenmerkt door een tekort aan Zuid-Afrikaanse sinaasappelen met voornamelijk kleinere maten en lage volumes. Bovendien werd het lokale fruit snel verhandeld wegens een lagere productie en bewaarproblemen. Als gevolg bleven de prijzen aan de hoge kant", vertelt Miguel Ángel Jiménez, commercieel directeur van Frutas Niqui Madrimport.

Miguel Ángel gelooft dat de Zuid-Afrikaanse en Spaanse sinaasappelseizoenen volledig complementair en wederzijds bevorderlijk zijn, omdat ze elkaar continuïteit bieden. Met citroenen was alles in het begin echter wat moeilijker. "De citroenen begonnen met zeer lage prijzen en een stagnerende markt, alsook veel voorraden in magazijnen, maar na de late vorst van juni schoten de verkoop en prijzen omhoog."

De import is de afgelopen jaren door een ingewikkelde periode gegaan als gevolg van de recessie en de consolidatie van verschillende opkomende economieën. Ondertussen was de stijging van transportprijzen lager dan verwacht.


"Meerdere concurrerende markten hebben momenteel financiële posities die net zo competitief of zelfs sterker zijn dan die op de Europese markt. In Latijns-Amerika en Azië bijvoorbeeld zijn de binnenlandse consumptie en import gestegen. Deze context legt steeds meer druk op Europese importeurs, die lijden onder de grotere prijsvolatiliteit. Dit is de reden dat dit seizoen talloze prijsrecords zijn gebroken."

"De combinatie van een financiële crisis met een enorm voorraadgebrek leidt tot zeer hoge prijzen, die lagere consumptieniveaus met zich meebrengen en die leiden uiteindelijk weer tot plotselinge prijsdalingen. Met deze omstandigheden omgaan is een ware uitdaging voor importeurs."

Bezoek Frutas Niqui Madrimport van 16 tot 18 oktober op Fruit Attraction 2013 in Madrid: gebouw 7, stand 7D07.

Meer informatie:
Miguel Ángel Jiménez Medrano
T: +34 91 507 33 00
M: +34 638 04 49 20
mjimenez@niqui.es
skype: miguel.angel.jimenez.medrano

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.