Het aannemen van werkzaamheden neemt zijn vlucht

Het aannemen van werkzaamheden is sterk groeiende. Waren het in het verleden vooral de gewaswerkzaamheden die tegen vaste prijs werden aangenomen, tegenwoordig worden ook vele andere werkzaamheden aangenomen. Hierbij kun je denken aan het in- en ompakken van groenten, uitpakken en verwerken van bloemen, boeketten maken, plukken van aardbeien, stek steken, bollen rooien, chrysanten pluizen, orders picken, stokken etc.Aannemen gaat op basis van een overeenkomst waarbij de ene partij, de aannemer/opdrachtnemer, zich verbindt voor de andere partij, de aanbesteder/opdrachtgever, tegen een bepaalde prijs concrete werkzaamheden uit te voeren. Er bestaat geen arbeidsovereenkomst tussen de partijen, maar een aanneemovereenkomst. De aannemende partij heeft leiding en toezicht en bepaalt het werkrooster.

Belangrijk is dat de opdrachtnemer en opdrachtgever goede afspraken met elkaar maken over de normen en kwaliteit van het af te leveren werk. Veelal worden kritische prestatie indicatoren afgestemd op basis van minimale aantallen, tijdsbestek, kwaliteit, uitval et cetera. Uitgangspunt voor beide partijen moet een win-win situatie zijn. Door goed samen te werken en een goede informatie uitwisseling is winst te behalen. Het van tevoren weten wat de kosten zijn, is een groot voordeel voor de klant. Hiermee is een betere beheersing van de kosten mogelijk en kan ook nauwkeuriger worden gecalculeerd richting de eindklant. De opdrachtnemer bepaalt welke werknemers hij inzet op de projecten, zolang de afspraken volgens de overeenkomst goed worden nagekomen.

In de aanpak neemt Van Koppen & Van Eijk meestal een aanlooptraject. Dit traject wordt gebruikt om de verwachtingen vice versa duidelijk te krijgen en te komen tot duidelijke afspraken die leiden tot de meest optimale norm en stukprijs.

Van Koppen & Van Eijk heeft inmiddels veel ervaring met het aannemen van dergelijke projecten. Klanten ervaren de volledige ontzorging als zeer positief. Doordat een gedeelte van het werk wordt uitbesteed, kan de klant zijn focus leggen op andere zaken die zijn aandacht vragen. Dit in combinatie met de kostenbeheersing maakt het uitbesteden van gedeeltes van het werk erg aantrekkelijk.

Wilt u mee weten over het uitbesteden van werkzaamheden of u laten voorlichten over welke manier van personeelsvoorziening het beste aansluit bij uw bedrijfsstrategie, neem dan contact op met:

Van Koppen & Van Eijk
Rijn 20
2492 BG Den Haag
Tel: 071-5280859
info@vkve.nl
www.vkve.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.