Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijziging EU Handelsnormen groenten en fruit per 1 oktober 2013

De EU handelsnormen voor groenten en fruit zijn vastgelegd in Uitvoeringsverordening 543/2011. Het KCB controleert of groenten en fruit voldoen aan de handelsnormen. Per 1 oktober jl. zijn een aantal wijzigingen in de EU Handelsnormen van kracht geworden. De belangrijkste wijziging betreft de Algemene Handelsnorm. Het aanduiden van de volledige adresgegevens van de verpakker/verzender is ook verplicht geworden voor producten die vallen onder de algemene handelsnorm. Wat dit concreet betekent, leest u hier.

Andere relevante wijziging is dat de verplichting voor klasse II Jonagold, zijnde de eis dat deze 10 % rode kleur c.q. strepen moet hebben, is komen te vervallen. Klasse II Jonagold hoeft dus, evenals alle andere rassen, geen kleur te hebben. De volledige wettekst van de specifieke en algemene handelsnormen en aanvullende informatie met betrekking tot aanduidingsverplichtingen kunt u raadplegen via de tabel handelsnormen en interpretaties op de site van het KCB.

Bron: KCB
Publicatiedatum: