DAL Stellenbosch mocht Rotterdamse haven niet in

'Bruine weduwen' hielden schip vol citrus op zee

Een vrachtschip met spinnen aan boord heeft een dag voor de kust gelegen. De DAL Stellenbosch kon de Rotterdamse haven niet naar binnen omdat eerst alle spinnen moesten zijn gevangen.

Uiteindelijk bleek het na onderzoek te gaan om bruine weduwen. Die zijn volgens kenners minder gevaarlijk dan zwarte weduwen.

De spinnen zijn vermoedelijk vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika meegevaren. Het schip is geladen met containers met citrus, waaronder grapefruits en sinaasappelen.

Volgens een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam werden de dieren op de reis ontdekt en werd dit al eind vorige week doorgegeven. Maandag is de bemanning met het vangen van de spinnen begonnen. Inmiddels zouden alle dieren zijn gepakt. Inspectiediensten zijn dinsdag aan boord gegaan om te controleren of dat daadwerkelijk is gelukt.

Het schip is dinsdagavond rond 20.00 uur aangekomen bij Uniport in de Waalhaven en wordt daar gelost onder begeleiding van experts. Vervolgens werd het schip behandeld tegen eventueel achtergebleven spinnen.


Bron: RTV Rijnmond

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.