Hoe aardappelen Dijksma naar Moskou brengen

Staatssecretaris Dijksma van Landbouw is vandaag in Moskou om te zorgen dat de Nederlandse aardappel daar weer een poot aan de grond krijg. Ze hoopt een eind te maken aan de Russische boycot van Europese aardappelen, die ook Nederlandse telers hard treft.

De relatie tussen Nederland en Rusland staat momenteel onder druk, maar toch blijft het volgens Dijksma belangrijk om over de landbouw te praten. Sinds juli dit jaar zijn Europese aardappelen niet meer welkom in Rusland, omdat er ondanks inspecties toch regelmatig schadelijke stoffen het land binnenkomen.

Alleen aardappelen

Dijksma benadrukt dat het tijdens haar bezoek alleen over landbouw gaat. Geen woord over de diplomatieke problemen. Die problemen worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgehandeld.

Het oppakken van een Russische diplomaat in Den Haag gooide olie op het vuur in de gespannen relatie tussen de Russen en Nederland. De Russische president Poetin wil excuses van Nederland voor de arrestatie van diplomaat Borodin.

Nederland-Ruslandjaar

De Russisch-Nederlandse relatie was al ietwat stroef door de aanhouding van twee Nederlandse Greenpeace-activisten. En dat nog wel in het Nederland-Ruslandjaar.

Staatssecretaris Dijksma kaartte de aardappelsituatie eerder al aan bij Eurocommissaris Tonio Borg van Consumentenzaken.


Bron: NOS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.