Chris Verberne, DLV Plant:

“Paprika houdt mooie kwaliteit vol”

Tholen - Het Nederlandse paprikaseizoen is qua prijsvorming niet onaardig verlopen en ook qua kwaliteit is Chris Verberne, adviseur paprika bij DLV Plant, niet ontevreden. "De geoogste partijen zien er erg mooi uit. In de herfst gaat het meestal wat achteruit, maar daar is nog geen sprake van."

Eerder deze week sprak Peter Damen van het KCB over de invloed van de herfst op de kwaliteit van de paprika. De vernoemde brandgaatjes herkent Chris Verberne wel. Hij is adviseur paprika bij DLV Plant en is vooral actief in het midden en zuiden van het land. "Tijdens de hittegolf in augustus was het daar 37 graden. Ook in het westen liep de temperatuur op tot 34. Telers die met een krijt gewerkt hebben, hebben hun scherminstallatie niet meer en door de openstaande luchtramen is toch direct zonlicht binnengekomen." De paprika's met plekken worden uitgesorteerd. De genoemde binnenrot valt volgens Verberne juist mee. "Binnenrot is een gevoelig punt in de sector. Er waren zeker partijen met binnenrot, maar dat is in de loop van september juist afgenomen en het valt op dit moment nog mee."

Lage percentages klasse 2
Al met al is Verberne eigenlijk bijzonder tevreden. "Tijdens de bedrijfsbezoeken valt op dat het er erg mooi uitziet. In de herfst gaat het meestal wat terug qua kwaliteit en het valt op dat het juist de afgelopen weken mooi is voor de tijd van het jaar. Het percentage klasse 2 in de afgelopen vier weken ligt rond 7-8% gemiddeld. Dat zijn mooie, lage percentages voor de vroege herfst." Een mogelijke oorzaak van de goede kwaliteit is het donkere voorjaar. "De tijdelijk lagere vruchtproductie in het voorjaar resulteert nu in mooie, sterke gewassen die goede kwaliteit produceren. Er staat een sterke fabriek." Verberne verwacht dat de kwaliteit de komende weken vastgehouden kan worden. "Naar het einde van het seizoen gaat het wat achteruit, maar daar is momenteel nog geen sprake van."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.