Zowel uit Vlieland als uit Canada komt nieuwe oogst binnen

Eerste verse cranberry’s volop verkrijgbaar bij Vroegop-Windig

Vroegop-Windig trapt het cranberryseizoen af met de nieuwe oogst cranberry's uit eigen land én vanuit Canada. Vanaf deze week zijn de bessen volop verkrijgbaar.

Vlieland – week 41
Op woensdag 9 oktober aanstaande komen de eerste verse cranberry's binnen uit Vlieland waar ze in het wild in de duinen groeien en geplukt worden. De pluk staat onder controle van Staatsbosbeheer en is niet mogelijk zonder een vergunning. De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is in Nederland alleen terug te vinden op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Het verhaal gaat dat hier ooit een vat aanspoelde met cranberry's afkomstig uit een schip met schipbreuk. Vervolgens heeft de cranberry zich verspreid en groeit hier nu al meer dan 150 jaar. Een prachtig product uit eigen land geschikt voor verwerking in diverse gerechten.
Ocean Spray Canada – week 42
Vanuit Québec, Canada, worden op dinsdag 15 oktober de eerste verse cranberry's van Ocean Spray verwacht. De start van het seizoen ziet er op dit moment hoopgevend uit, zoals we in het verleden ook gewend waren van de marktleider in cranberry's. Hoewel er de laatste jaren helaas wat kwalitatieve problemen waren, hopen we daar nu definitief afscheid van genomen te hebben. Vroegop-Windig is de exclusieve importeur van Ocean Spray verse cranberries voor de Nederlandse markt en biedt verse cranberry's in de traditionele 340 gram polybag (24 stuks per carton). Daarnaast zijn er ook andere verpakkingseenheden mogelijk zoals losse bulk 9 kilo of (op aanvraag) private label verpakkingen.

Voor meer informatie over de cranberry's kunt u terecht bij Xander Rodenburg via xander.rodenburg@vroegop.nl of via 020 - 606 18 18. Voor meer informatie over Vroegop-Windig zie www.vroegop.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.