LG’s kromme telefoon 'verschijnt volgende maand'

Gebogen OLED-schermen zijn inmiddels in massaproductie gegaan. Naast LG zou ook Samsung snel een kromme telefoon uitbrengen.

Al een tijdje gaan de geruchten van gebogen schermen in smartphones, maar het gaat nu dus echt gebeuren. LG Electronics heeft bevestigd dat de massaproductie van hun 'curved' display van start gaat en bevestigt daarmee min of meer een nieuwe, gebogen smartphone. Het display heeft een schermdiagonaal van 6 inch, is 0,44 millimeter dun en weegt 7,2 gram.

Volgens bronnen zou de 'curved' smartphone van LG volgende maand al gelanceerd worden en de naam G Flex dragen. Het scherm zou van boven- tot onderkant gebogen zijn en gemaakt van plastic OLED (POLED). Hoe sterk de kromming zou zijn, is niet bekend.

Het was een kwestie van tijd voordat de gebogen OLEDs in smartphones te vinden zouden zijn. LG en Samsung experimenteren al jaren met deze schermen en kwamen laatst beide met gebogen OLED tv's op de markt. De kromming moet er voor zorgen dat de kijkafstand over heel het oppervlak van het scherm hetzelfde blijft. Maar zou dat argument ook gelden voor een smartphone?

Ondertussen zit Samsung ook niet stil. Geruchten gaan dat de Zuid-Koreaanse fabrikant donderdag nog de 'Galaxy Round' aankondigt. Dit toestel zou ook een gebogen scherm krijgen en al deze maand beschikbaar komen in Zuid-Korea.


Bron: bright.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.