Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praktijknetwerk: 'Nieuwe rassen, nieuwe kansen voor biologische appels' afgerond

Eind mei is het Praktijk Netwerk: 'Nieuwe rassen, nieuwe kansen voor biologische appels' afgerond. In dit Praktijk Netwerk zijn van het nieuwe appelras Natyra pilots aangeplant op vier biologische percelen om ervaring op te doen met dit ras. Kennisuitwisseling was een belangrijk speerpunt van het Praktijk Netwerk.
Natyra is een ras met kleine tot middelgrote appels met een zeer goede houdbaarheid en een goed uitstalleven. Het ras is Vf-schurftresistent en meeldauwtolerant. Belangrijkste knelpunt bij het ras leek de afgelopen jaren de matige boomgroei, waardoor het in aanvang lastig kan zijn voldoende boomvolume voor productie te verkrijgen. Het Praktijk Netwerk was een samenwerkingsverband tussen telers van de biologische fruittelersvereniging Prisma, LBI, PPO-Fruit en DLV Plant. In de afsluitende brochure staan de rasbeschrijving (PPO Plant) en teeltbeschrijving (DLV Plant).


Bron: DLV Plant
Publicatiedatum: